Trafikalt grunnkurs

TGK hos Trafikkskolen Ole

Trafikalt Grunnkurs er det første trinnet på veien uansett hvilket førerkort du har tenkt å ta. Kurset er på 17 timer og er obligatorisk, og må være gjennomført før du kan begynne å øvelseskjøre. Etter kurset får du ett bevis tilsendt fra trafikkstasjonen, eller du kan laste det ned fra vegvesen.no/din side. Dette beviset pluss legitimasjon må medbringes under øvelseskjøring.

Før du starter øvelseskjøring, anbefaler vi at du og din ledsager tar en kjøretime ved trafikkskolen. Da kommer dere raskere i gang med å øve på de riktige tingene.

Tar du Trafikalt Grunnkurs eller førerkort i den lyse årstiden (mars til oktober), har du ikke Trafikant i Mørket. Da må du passe på at du tar Trafikant i Mørket før 1. november, ellers mister du retten til å øvelsekjøre, samt at ditt førerkort er ugyldig.

Obs! Er du over 25 år trenger du ikke Trafikalt Grunnkurs for å øvelseskjøre, men du må ha gjennomført “Tiltak ved Trafikkulykke” og “Trafikant i Mørket” før førerprøven. Her gjelder også unntaket om mørkekjøring i den lyse årstiden.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
934 14 356