Trafikalt grunnkurs

TGK hos Trafikkskolen Ole

Trafikalt Grunnkurs er det første trinnet på veien uansett hvilket førerkort du har tenkt å ta. Kurset er på 17 timer og er obligatorisk, og må være gjennomført før du kan begynne å øvelseskjøre. Etter kurset kan du gå på vegvesen.no/dinside og laste ned bevis for gjennomført trafikalt grunnkurs. Dette pluss gyldig legitimasjon må medbringes under øvelseskjøring

Før du starter øvelseskjøring, anbefaler vi at du og din ledsager tar en kjøretime ved trafikkskolen. Da kommer dere raskere i gang med å øve på de riktige tingene.

Tar du Trafikalt Grunnkurs eller førerkort i den lyse årstiden (mars til oktober), har du ikke Trafikant i Mørket. Da må du passe på at du tar Trafikant i Mørket før 1. november, ellers mister du retten til å øvelsekjøre, samt at ditt førerkort er ugyldig.

Obs! Er du over 25 år trenger du ikke Trafikalt Grunnkurs for å øvelseskjøre, men du må ha gjennomført “Tiltak ved Trafikkulykke” og “Trafikant i Mørket” før førerprøven. Her gjelder også unntaket om mørkekjøring i den lyse årstiden.

Trafikkskolen Ole 9

Meld deg på kurs

Det er ikke satt opp noen kurs for øyeblikket. Ta kontakt for å melde din interesse, så får du beskjed straks nye kursdatoer er klare.

Har du spørsmål?

​Vi har rask responstid og er alltid ​tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Send oss en henvendelse via skjemaet, eller ring oss på telefon
934 14 356